SAĞLIKLI KİLO VERMEK İÇİN HAZIRMISINIZ ?

Sağlığı  tehdit eden kilo problemini  çözmek sağlığın sürdürülmesi ve korunması adına çok önemlidir. İdeal ve  sağlıklı kilo birçok faktörden etkilenir. Ancak sağlıklı ve ideal kiloyu bireysel olarak tespit etmek ve sürdürebilmek  için davranış değişikliği  gereklidir. 

    İdeal kilo ile bireyin sağılığını koruduğu sağlıklı kilo arasında birtakım farklar vardır Dünya Sağlık Örgütü (WHO)  ideal kiloyu  beden kitle indeksinin   hesaplama sonucuna göre   18.5 ile 24.9 arasında bulunan değeri ideal kilo olarak tanımlar. Sağlıklı kilo bu değerler arasında  olmalı ancak bu kiloyu etkileyen yağ oranının da sağlıklı aralıkta olması elbette  çok önemlidir. Sağlıklı kilonun  sürdürülebilmesi için bir çok faktörün bir arada ( yaş , cinsiyet , uyku , sağlık sorunları , egzersiz kapasitesi , iş hayatı duygu durumu vb ).  Değerlendirmek  gerekir Bireysel özellikler dikkate alınarak  belirlenen doğru sağlıklı kilo ve yağ oranı hesaplanması ve bu çerçevede  yol alınması  başarıya ulaşmayı kolaylaşytırırr.

 

   Kilo problemine çözüm sağlamak adına   .şartların değişmesini beklemek sağlık adına artan sorunlara sebep olabilir    Süreci doğru yönetmek   değişerek gelişerek    öğrenerek zaman tanıyarak hayatın içinde   doğru beslenme  alışkanlıkları kazanarak  SAĞLIKLI KİLOYA ulaşmak  kaliteli yaşama deger katacaktır.

 

  

 

 

Neler yapmak gerek   ? ;

 

1-Değişime hazır olun ve değişmeyi kabul edin .

2- Sağlıklı yemek yeme ile sağlıklı yiyecekler arasındaki farkı  öğrenmeye çalışın

3-Yemek yeme farkındalığını  arttırmaya çalışın.

4-Hazır olduğunuzda  mutlaka doğru adreslere  profesyonel destek alarak  yolculuğunuzu başlatın

5-Gelişigüzel öneriler , komşu tavsiyeleri, çeşitli karışımlar, internet diyetleri yaşadığınız soruna  neden olduğuna göre her bahar ,her yaz popüler olan uygulamaları uygulamaktan vazgeçin.

6-Kilo verme sürecinde DİYETİSYENİNİNİZİN  size özel hazırlayacağı BESLENME PROGRAMINI yorum yapmadan uygulamaya  ve hedefe uyum sağlayarak odaklanmaya çalışın.

7- Güne mutlaka kahvaltı ile başlamayı ilke edinin

8- Günümüz yaşam koşullarına uymayan önerilerinden uzak durun

9-.Az ve sık öğün tüketimine gayret edin .Kişisel özelliklerinize göre farklılıklar olsada  .3 ana  ve 2-3  ara öğün alışkanlığı kazanmaya çalışın ANCAK ARA ÖĞÜNLER ASLA ANA ÖĞÜN NİTELİĞİNDE olmasın.

10- Yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek tüketme alışkanlığı  kazanın .

11- Su tüketmeyi alışkanlık haline getirin 2.5-3 lt suyu gün içinde mutlaka tüketin   .

12-  Egzersizin ılımlı olmak kaydıyla hayatınızın bir parçası olduğunu unutmayın.En basit ve hayatınızda davranış haline gelecek yürüyüşü   hayatınızdaki en iyi spor aktivitesi olduğunu kabul edin   Yürüyüşün yanı sıra  diğer spor dallarını da tercih edebilirsiniz

13-  Bahar ayları yaz tatil yeni yıl vb yaklaşması ile birlikte piyasaya yeni çıkan ürünleri  KİLO VERMEK  adına  satın alıp kullanmaktan uzak durun . Sağlığınız ile ilgili   herhangi  bir  İLACA  ihtiyacınız varsa bu  ilacı önerenin   konunun uzmanı olan doktor olması gerektiğini unutmayın

14- Kilo vermenin ,sadece su ve kas kaybederek hızla bir kilo verme işlemi değil ,vücudunuzda biriken fazla yağların kaybedilmesi olduğunu unutmadan  DOĞRU HEDEF belirlemeye çalışın..

15-  Kilo verme sürecinde uygulayacağınız  BESLENME PROGRAMINIZIN hayatınızda var olan yiyecek ve yemeklerden olmasına dikkat  edin ..Çünkü hayatınızda var olmayan yiyeceklerden oluşmuş beslenme modelleri sürdürülebilir ve yönetilebilir olmaktan uzak olduğunu kalıcı  ve uzun süre korunabilir kilonun korunmasını engelleyeceğini unutmayın .

 

 

  SAĞLIĞINIZ İÇİN KİLO VERMEK ve  SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK  İÇİN MUCİZE DEĞİL,   SAĞLIKLI UYGULAMALARI SECMEK GEREKTİĞİNİ SAKIN UNUTMAYIN

 

 

 

 

Diyetisyen ŞENGÜL ÜRE

Diyetinfo

Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık

Bağdat caddesi – Çiftehavuzlar/ Kadıköy /İstanbul

Diyetinfo İletişim / Ulaşım

Telefon 0 216 360 00 50
Whatsapp 0 532 411 30 68

Bağdat Caddesi No: 211/25 Ömür Apt Çiftehavuzlar / Kadıköy / İstanbul

Diyetinfo Güncel

Diyetinfo Güncel arşivi için tıklayınız...
ONLINE BESLENME DANIŞMANLIĞI

Zayıflamak istiyorsunuz
ama vaktiniz mi yok?

E-konsültans, görüntülü
konuşma / danışma
hizmet ile Diyetinfo
her zaman yanınızda.


Randevu için tıklayın
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry