POLİKİSTİK OVER (PCOS ) SENDROMU KİLO VERMEYE ENGEL DEĞİL !!!

 Polikistik Over Sendromu doğurganlık dönemindeki kadınların %3 -12'sini etkileyen bir endokrin bozukluk ve sağlık sorunudur.Yumurtalıklarda hormonlardan      östrojen- testesteron dengesinin bozarak insulin direncine sebebiyet verir. Bunların dışında  akne, aşırı ve anormal kıl dağılımı ,obezite uyku apnesi,    vb  beraber seyreden bir sağlık sorunudur. .

    Polikistik Over  tanısı alan kadınların %50 - 70 inde İnsülin direnci ile karşılaşmak söz konusu olmaktadır İnsulin direnci bazen kilo sorunundan bağımsız olarak  Gelişebilmektedir. Polikistik over tanısı alan vakalarda tiroid fonksiyonlarının mutlaka   mutlaka endokrin  veya dahiliye doktorları tarafından   takiplerinin yapılması gerekmektedir .

Doktarların ihtiyaç duyduğunda kullanacağı medikal tedavinin yanı sıra uygulanacak “Tıbbi Beslenme Tedavisi “Polikistik Over Sendromunda tedavide yol alınmasını destekler

 

     Polikistik over sorunu yaşayan kadınlarda  kişiye özel uygulanacak beslenme tedavilerinde amaç ;

    - Sağlıklı yeterli dengeli ve çeşitli beslenme

    - Az ve sık sık beslenme

   - Kaliteli karbonhidrat ve ihtiyaç ölçüsünde besin tüketiminin sağlanması

   - Tek yönlü değil çeşitli ve mix beslenmek

    - İnsülin duyarlılığını dengelemek

   - Tüm besin gruplarından ihtiyaç ölçüsünde beslenmeyi sağlamak,   

   -  Obezite veya şişmanlık sorunu var ise  sağlıklı kilo verme

   -  Fazla Yağ kaybının sağlanması

   -  Verilen kiloyu korumaya yönelik beslenme davranışları kazandırma

    -Kilo  yönetimi

    - Tiroid fonksiyonları açısından sağlıklı besinlerin seçimi 

    -  Akne gibi şikayetler minimize edilebilmek adına besin çeşitliliğini sağlayan bir beslenme programı

    -  Lif içeriği yüksek beslenme  

    - 

    -  Doğal besin kaynakları ile Dvitamininden yüksek beslenmeyi sağlamak yetersiz ise hekimleri ile birlikte karar verilen D vitamini ,  takviyeleri tedaviyi desteklemesini sağlamak.   

   -  Egzersiz ve hareketliliği arttırmak

 

 

Polikistik over kilo vermeye engel olur mu ?
 
   Polikistik Over sendromu sorunu  yaşayan kadınlarda  kilo- şişmanlık  ve yağlanma ile birlikte genelikle beden memnuniyetsizliği ve beden algısında sıkıntılar ,duygu durumlarında dalgalanmalar yaşanabilmektedir .

     Uzun dönemde  ortaya çıkan sorunlar ise  infertilite koroner kalp hastalığı , insülin direnci ,diyabet ,obezite ve çeşitli kanser türlerinin  beraberinde yaşanmasına sebep olur Polikistik Over Sendromu yaşayan kadınlar  "kilo veremez" yaklaşımı toplumda yaygındır. Ancak gerçekle bağdaşmayan bu yaklaşım  doğru beslenme tedavisi ve bireye özel uygulamalar ile" Polikistik Over" in  semptomlarının denetlenmesini ve kilo vermeyi sağlar.

     Günümüz koşullarında;  Polikistik Over Sendromu yasayan kadinlar dogru   medikal destek (kadın doğum  endokrin desteği  ) ve  doğru tıbbi beslenme tedavisi ile  kilo verme yağ yakma adına başarıyı çok rahat yakalayarak yaşam kalitelerini  arttırmaktadırlar.

  Beslenme programı uygulamak için öncelikle  hazır olmak karar vermek ve   ile kilo verme adına  destek almak yanlış uygulamalardan kaçınmak gerekir. Polikistik Over Sorunu Yaşayan kadınların  Yeterli ve Sağlıklı Beslenmeyi ögrenmesi ve bireysel farkındalık yaratması       beslenme ile kan şekerinin denetimi, kilo verme ,infertilite  vb  hastalıkların engellenmesinde oldukça önemlidir.
.     

Diyetinfo İletişim / Ulaşım

Telefon 0 216 360 00 50
Whatsapp 0 532 411 30 68

Bağdat Caddesi No: 211/25 Ömür Apt Çiftehavuzlar / Kadıköy / İstanbul

Diyetinfo Güncel

Diyetinfo Güncel arşivi için tıklayınız...
ONLINE BESLENME DANIŞMANLIĞI

Zayıflamak istiyorsunuz
ama vaktiniz mi yok?

E-konsültans, görüntülü
konuşma / danışma
hizmet ile Diyetinfo
her zaman yanınızda.


Randevu için tıklayın
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry