KİLO VERDİRMEYEN KİLO ALDIRAN 10 DİYET MITİ ?

1- MEYVE NE KADAR ÇOK YERSEN YE KİLO ALMAZSIN

  Çok yaygın olan bir diyet mitidir.Ancak  her bireyin günlük meyve sebze ihtiyacı ortalama 4 -5 porsiyon olarak değerlendirmektedir.  Hiçbir yiyecek tek başına kilo aldırmaz ya da kilo verdirmez   Bir porsiyon meyve dediğimizde 15 gram karbonhidrat içerir   15 gram karbonhidrat her meyve da farklı gramaja   tekabül eder Bu nedenle porsiyon ölçüleri çok önemlidir Fazla tüketilen meyve hem  kan şekerinin kontrolünü zorlaştırır hem  kilo aldırır hemede karaciğer yağlanmasına sebep olur.

 

2-HİÇ KARBONHİDRAT TÜKETME KİLO VERİRSİN

Halk arasında yaygın olan her baharda ve yaz aylarında düşman görülen besin grubu karbonhidratlardır.

  Öncelikle vücudun sağlıklı olarak işlevlerini sürdürebilmesi için  vücutta enerji ihtiyacı için karbonhidrat protein ve yağların belli oranda tüketilmesi gereklidir .Her yaş grubuna ve enerji ihtiyacına göre karbonhidrat ihtiyacı değişir  Bu ihtiyaç çeşitli karbonhidrat içeren kaynaklardan temin edilir.   Hiçbir gıda tek başına kilo aldırmaz yada verdirmez Karbonhidrat  temel enerji ihtiyacını karşılayan besin öğesidir.Doğada varolan bütün bitkiler canlılar için gereklidir.Doğada  bulunan birçok gıdanın içerisinde yer alır Önemli olan bireyin  ihtiyacına göre ne kadar tükettiğini bilmesidir.

   Karbonhidrat vücudun birçok fonksiyonu yerine getirilmesinde ve enerji döngüsünde gereklidir karbonhidratı tamamen beslenme programlarının çıkartmak SAĞLIK AÇISINDAN OLDUKÇA YANLIŞ BİR YAKLAŞIMDIR. karbonhidratı tek başına ekmek olarak düşünmeden meyve sebze süt yoğurt gibi birçok sağlıklı besin öğesi içeren gıdalarda  karbonhidrat bulunduğunu unutmamak gerekir. Karbonhidrattan uzaklaşmak  beraberinde birçok sağlık sorununu ortaya çıkmasına sebep olur. Kilo vermenin önüne geçer ve beraberinde başka birçok sağlık sorununa yaşanır Karbonhidratı azaltıp yerine daha çok protein ve yağ içeren besin  tüketmek daha çok    sağlık sorunu anlamına gelir .

3- YÜKSEK PROTEİN TÜKETİMİ  KİLO VERDİRİ

  Yüksek proteinli diyetler popüler kültürün etkisinde kalmış uygulamalardır. Kısa sürede kilo verdiriyor gibi gözükse de yüksek kan basıncı yüksek kolesterol yüksek trigliserit ,duygu durum bozuklukları, yoksunluklar  vb sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.Yüksek proteinli diyetler yaşam  ve davranış şekli değişikliklerinden uzak olduğu için  bırakıldığı anda hızla kilo alma eğilimini arttırır.  Beraberindede de bir çok sağlık sorununa zemin hazırlar.

 

4- YAĞLAR KASA ÇEVRİLİR

 

Yağlar kasa kaslar yağa dönüşmez ÇÜNKÜ YAĞ VE KAS HÜCRESİ BİRBİRİNDEN FARKLI HÜCRELERDİR. Ancak sağlıklı beslenme ve egzersiz ile kas hacmi artarsa kaslar yağ yakmaya  destek verir.ANCAK BESLENME VE DAVRANIŞ DEĞŞİKLİĞİ YAPILMADIĞI SÜRECE KİLO HIZLA ARTAR  

 

5-DETOX HIZLI KİLO VERDİRİR

Detok  bir zayıflama yöntemi değildir AÇ KALARAK VEYA YOKSUNLUK YAŞAYARAK 3-5 GÜNLÜK UYGULAUAM BÜTÜN BİR YILIN VE 365 GÜNÜN ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRMEZ. Yapılan detoks uygulamalarının hemen arkasından çok hızla kilo artar

 

6-SIVI BESLENME KİLO VERDİRİ R

Sıvı beslenme  sağlıklı bir birey ve sağlıklı bir sindirim sistemi için zorunlu değil ise uygun bir besleme modeli değildir.Çünkü beden yiyecekleri  tüketmeye başladığında tüm duyuları ile hisseder   çiğner yutar   ve tüm sindirim kanalı boyunca  ilereleyerek vücudun sindirim emilim  vb işlemlerini sağlamasını ve sağlığa hizmet etmek için alır.

   SIVI OLARAJK KULLANILAN ÜRÜNLER TEK TİP BESİN ÖĞESİ İÇERECEĞİ GİBİ YÜKSEK ENERJİLİ ÜRÜNLERDE İÇEREBİLİR.Bu nedenle alışkanlık kazandırmayan davranış değiştirmeyen bu uygulamalar alındığı veya bırakıldığı anda  hızla kilo almak ile sonuçlanabilr.

 

7-SADECE SPOR YAP HIZLI KLO VER İRSİN

 

   Sağlığı korumak ve sağlıklı kiloya ulaşıp onu korumak için elbetteki  egzersiz çok önemli .Ancak gereğinden fazla spor sağlığı bağışıklığı olumsuz etkiler Eklem sağlığını  tehdit eder..Bedenin  her zaman sağlığını korumaya dinlemeye kendini onarmaya ihtiyacı vardır.Sağlıklı bir beslenme programı ve ılımlı egzersiz kilo verme açısından en iyi arkadaştır.  1 saat yürüyüşle 250 -300 kal enerji harcadığınızı ama 1 dilim kek il 300-600 kal arası enerji aldığınızı düşünürsek dengenin çok önemli olduğunu unutmayın .

6- KIŞ AYLARINDA DAHA ÇOK KİLO ALINIR YAZIN ÇOK HIZLI VERİLİR   !

  Bir çok kişiye göre kısmen doğru gibi düşünülebilir Ancak vücudun çok önemli ve ayrıcalıklı sistemi olduğunu unutmayın Hava sıcaklıkları düştüğünde, vücudumuz soğuktan korunmak için yağ biriktirir. Çünkü kendini korumak ister.Ancak bu her zaman bir denge içinde gerçekleşir.   Metabolizmamız, kendini soğuk havalara adapte edebilmek için revize eder  ve daha çok enerji harcar. Üzerinde durulması gereken konu  . kışın kilo aldığınızı düşünüyorsanız,  tükettiğiniz bol enerjili gıdalar porsiyonlar ve alışkanlıkları gözden geçirmek  olmalıdır. AYRICA ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞMEDİĞİ SÜRECE YAZIN BOL ENERJİLİ SOĞUK İÇECEKLER GEREĞİNDEN FAZLA MEYVE  , ÇAY SAATLERİ , DONDURMA VB  TÜKETİMİ İLE YAZ HIZLA KİLO ALARAK BİTEBİLMEKTEDİR.

 

7- YAŞ İLE BİRLİKTE ÇOK HIZLI KİLO ALINIR

Her yaş  cinsiyet ve beden yapısına göre sağlıklı kilo araığı farklı olabilir. YAŞA GÖER KİLO DEĞİŞEBİLR AMA YAĞLANMA TÜKETİLEN BESİNLERİN MİKTARLARI ÇEŞİTLERİ VE PORSİYONLARI  İLE ARTAR. Ancak her yaş grubunda sağlık sorunlarına dikkate alarak yapılan beslenme uygulamaları ile  dikkate alınarak kontrol edildiğinde kilo alınmaz bilakis sağlıklı kilo uzun süre korunabilr.

 

8 –YOĞURT KÜRLERİ ZAYIFLATIR 

 Sosyal  medyada veya  komşu önerisi ile bir çok yoğurt kürü tarifi  elden ele dolaşır.Yoğurt fermente gıda olarak sağlık açısından çok faydalıdır. Kalsiyum ve protein açısından  çok değerli içeriğe sahip olan   yoğurt, tokluk süresini uzatma üzerinde etkilidir  Günlük beslenme          programında ana veya ara öğünlerde ihtiyaç ölçüsünde tüketilen yoğurt  sağlık tokluk kalsiyum fosfor ve protein açısından çok faydalıdır.Ancak gün içinde yediklerine dikkat etmeden tek başına yoğurt içine limon acı biber vb eklemek kilo verdirmez Hatta bu tariflere güvenip yediklerine dıkkat etemeyen kişiler hızla kilo alır.

 9 -LİMONLU SU İÇMEK ZAYIFLATIR.

 Limon iyi bir C vitamini kaynağıdır..Limonlu su çok küçük C vitamini desteği sağlarken su içmeyi kolaylaştırabilr. Ancak hiçbir bilimsel kanıta dayalı kaynakta yağ yakıp kilo verdirici  y etkisine  dair bilimsel veri bulunmaz  Yine yediklerine dikkate temeyen kişiler sadece limonlu su tuketmeye güvendiklerinde hızla kilo alırlar..

10  ARKADAŞIMIN DİYETİ ÇOK HIZLI KİLO VERDİRİYOR ,

 Her bireyin kilosu yağ oranı yağlanma bölgesi ve  sağlık sorunları birbirinden farklıdır.Her zaman  en önemli konu   “Beslenme Programlarının  kişisel olması “ olmalıdır.Çeşitli besin gruplarından yoksun bir program hızlı zayıflatıyor kilo verdiriyor diye düşünüldüğünde beden ve ruh sağlını olumsuz etkiler  kullanılan ilaçların biyoyayarlığını bozar. ARKADAŞINIZIN DİYETİ KİLO VERDİRMEKTEN ZİYADE HIZZLA KİLO ALDIRIR.

Diyetisyen ŞENGÜL ÜRE

Diyetinfo

Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık

Bağdat caddesi – Çiftehavuzlar/ Kadıköy

Diyetinfo İletişim / Ulaşım

Telefon 0 216 360 00 50
Whatsapp 0 532 411 30 68

Bağdat Caddesi No: 211/25 Ömür Apt Çiftehavuzlar / Kadıköy / İstanbul

Diyetinfo Güncel

Diyetinfo Güncel arşivi için tıklayınız...
ONLINE BESLENME DANIŞMANLIĞI

Zayıflamak istiyorsunuz
ama vaktiniz mi yok?

E-konsültans, görüntülü
konuşma / danışma
hizmet ile Diyetinfo
her zaman yanınızda.


Randevu için tıklayın
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry